Overlay titel

vind uw oplossing
mijn oplossing heeft betrekking tot:

authenticiteit

Ben jij trouw aan jezelf? Authenticiteit is al sinds de oudheid een intrigerend onderwerp. Menig filosoof heeft zich gebogen over het grip krijgen op en het tastbaar maken van deze bijzondere kwaliteit. De belangstelling voor authenticiteit is weer opgebloeid vanwege de positieve effecten die het heeft op het functioneren van organisaties en individuen, of met andere woorden: succes.
Volgens humanage staat authenticiteit voor echtheid, oorspronkelijkheid. Met andere woorden: het klopt. Iemand die authentiek is, is congruent op alle niveaus. Je fysieke houding klopt met hoe je je voelt, wat je denkt en wie je in essentie bent. Het gaat over doen waar je in gelooft, dicht bij  jezelf (durven) blijven en van daaruit handelen en keuzes maken.

humanage doet wetenschappelijk onderzoek naar authenticiteit in samenwerking met de Universiteit van Leiden en Leuven. Uit ons onderzoek is gebleken dat de meest succesvolle mensen over het algemeen authentieker zijn dan gemiddeld. Authentieke mensen maken meer gebruik van hun talenten, potentieel en creativiteit. Vanuit hun zelfvertrouwen staan ze meer open voor nieuwe ervaringen en durven ze meer op hun intuitie te varen. Ze ervaren een innerlijke vrijheid en evenwicht, wat helpt in het vinden van een goede balans.
Authenticiteit heeft ook positieve effecten op welzijn en psychologische gezondheid. Een authentieke werknemer kan beter omgaan met negatieve situaties en stress en heeft een hogere werktevredenheid. Samenvattend is de conclusie gerechtvaardigd dat authenticiteit een succesfactor is, aangezien een hoge mate van authenticiteit eem positieve invloed heeft op de werknemers en daarmee hun resultaten.
Honesty and transparency make you vulnerable. Be honest and transparent anyway - Mother Theresa

de nederlandsche bank

De Nederlandsche Bank is de centrale bank van Nederland en maakt zich sterk voor financiële stabiliteit in Nederland. Zij draagt daarmee bij aan een duurzame welvaart in Nederland.

Voor de Nederlandsche Bank organiseerde humanage de training Persoonlijk Leiderschap met behulp van paarden. De focus lag op het beïnvloeden op basis van persoonlijke kracht en verbinding. In hoeverre sta je in je kracht, werk je vanuit je talent en kun je vanuit die persoonlijke kracht de verbinding maken met anderen? 

Uit onderzoek van humanage blijkt dat authentieke mensen door hun solide basis veel persoonlijke kracht en veerkracht laten zien. Hierdoor tonen ze vaak veel bevlogenheid in het bereiken van hun eigen doelen en idealen, maar kunnen ze aan de andere kant ook de nodige flexibiliteit en stressbestendigheid laten zien in het omgaan met de dynamiek en druk vanuit de omgeving.

Bekijk de case

Veel beantwoorde vragen

Waarom zou ik willen werken aan mijn authenticiteit? Antwoord

nieuws en events

08 / 04 / 2014 our deepest fear

01 / 04 / 2014 authenticiteit en geluk

25 / 03 / 2014 mindfulness