Overlay titel

vind uw oplossing
mijn oplossing heeft betrekking tot:

eigenaarschap

Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen ontwikkeling en de beweging die daaruit voortkomt. Door actief kansen en problemen aan te pakken, door je eigen aandeel in gebeurtenissen te zien en te bekijken wat je zelf kunt doen om zaken op te lossen of te verbeteren.

Iemand die eigenaarschap toont, neemt actief verantwoordelijkheid om kansen ten volle te benutten en/of problemen op te lossen. Hij kijkt niet naar wat anderen zouden moeten doen, maar kijkt naar zijn eigen aandeel in de zaak en zijn eigen oplossingsmogelijkheden.

Eigenaarschap gaat over zelf aan het roer staan, over de beweging vooruit, anticiperend handelen, activiteit en proactiviteit. 

"Motivation is a fire from within. If someone else tries to light that fire under you, chances are it will burn very briefly - Stephen R. Covey

Van Gansewinkel

Van Gansewinkel is een innovatieve organisatie, werkzaam als afvaldienstverlener en grondstoffen- 
en energieleverancier en actief in de gehele afvalketen. Zij zien afval als basis voor grondstoffen en energie en zien het als hun opdracht om cycli sluitend te maken en te voorkomen dat iets afval wordt.

Wij zijn gevraagd door Van Gansewinkel om een rol te vervullen in de verdere ontwikkeling van de ruim 40 medewerkers van de binnendienst op de thema’s: intrinsieke motivatie, betrokkenheid en eigenaarschap.

Bekijk de case

BrabantWonen

BrabantWonen is een grote Brabantse corporatie en volop in ontwikkeling. Om hun doelen en ambities te kunnen verwezenlijken werken zij aan het professionaliseren van de organisatie. Daarbij willen ze verantwoordelijkheden lager in de organisatie leggen, een coachende stijl van leidinggeven ontwikkelen en meer sturen op resultaat. Met als doel dat alle medewerkers zich in het werk ondernemend en initiatiefrijk opstellen en dat zij zich verantwoordelijk voelen voor het bedrijf, het resultaat en de belangen van de klant. Meer eigenaarschap dus. Zij hebben ons gevraagd om dit project voor hen vorm te geven. De titel van dit project was "sterk in je werk".

Bekijk de case

Veel beantwoorde vragen

Welke voorwaarden zijn nodig voor het stimuleren van eigenaarschap? Antwoord

Kun je prestatiemotivatie ontwikkelen? Antwoord

Hoe stimuleer of ontwikkel je eigenaarschap? Antwoord

Wat is intrinsieke motivatie? Antwoord

nieuws en events

14 / 11 / 2011 24 uur met eigenaarschap